Brillenglazen

Om ‘goed zien’ mogelijk te maken, zijn er verschillende soorten brillenglazen te verkrijgen. Wij zijn er voor u om hierover het beste advies te geven en brillenglazen op de juiste manier aan te meten.

Multifocaal

Rond het veertigste levensjaar krijgen de meeste mensen meer moeite met zien op korte afstand. Dit is een natuurlijk proces. Het wordt veroorzaakt door een verminderde elasticiteit van de ooglens met de daarbij behorende spiertjes (ook wel presbiopie). De eerste tekenen hiervan zijn vaak dat u de krant verder weg houdt. Of dat u uw mincorrectie (-bril) afzet. Ook kunnen hoofdpijnklachten, vermoeide en branderige ogen een gevolg zijn van presbiopie. Soms is een losse leesbril voldoende. In andere gevallen is het gebruik van een multifocale bril aan te raden. Bij multifocale brillenglazen is er een onzichtbaar leesdeel geplaatst. Hierdoor kunt u zonder problemen scherp zien: ver, op de tussenafstand en op leesafstand. U hoeft dan uw bril dan niet meer steeds op en af te zetten of van bril te wisselen. Lees meer.

Multifocale glazen zijn er in vele soorten en kwaliteiten. Wij werken alleen met de beste glasleveranciers op dit gebied. Want wij vinden ‘goed zien’ heel belangrijk en willen niets te wensen overlaten. Variluxglazen van het merk Essilor (uitvinder van multifocale glazen en wereldwijd nog steeds het meest innovatieve bedrijf op dit gebied) zijn hier een een voorbeeld van.
Wij maken het brillenglas precies passend bij uw behoeften. Daarvoor maken we gebruik van de nieuwste innovaties in combinatie met de juiste inmeetapperatuur. Goede brillenglazen zorgen voor een ongekend kijkcomfort en voelen als bijzonder prettig voor uw ogen. Wij vertellen u graag meer over de verschillen die er zijn in kwaliteit en de mogelijkheden die u heeft als klant. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend advies.

P.S. Wist u dat dergelijke glazen ook zelfkleurend en als zonnebril te verkrijgen zijn? Lees meer.

Klik hier voor: instructies multifocale brillenglazen 

Sluit Lees meer

Voor veraf en dichtbij

Enkelvoudige brillenglazen zijn glazen met een en dezelfde sterkte. Voor dichtbij of voor veraf. Onze samenleving en nieuwe tijdsbestedingen (zoals langdurig op een beeldscherm of smartphone kijken) vragen meer van onze ogen zonder dat wij ons hiervan bewust zijn.

Deze dagelijkse terugkomende belasting kan vervelende gevolgen hebben op ons systeem. Vermoeide ogen zijn hier een voorbeeld van. Maar misschien nog veel belangrijker is dat uit al deze schermen een bepaalde frequentie blauwlicht straalt. Dat is niet alleen vermoeiend voor onze ogen maar kan ook op langere termijn schadelijk zijn. Het blauwviolette licht verstoort bijvoorbeeld het dag- en nachtritme en zorgt voor vroegtijdige netvliesveroudering.

Crizal Prevencia
We beschikken over een oplossing waarmee het blauwe licht uit het kleurenspectrum gefilterd wordt. Die oplossing heet Crizal Prevencia: een coating die op brillenglazen aangebracht kan worden. Hierdoor kan het blauwe licht niet in ons systeem binnendringen! Een prachtige ontwikkeling en zeer aan te raden voor iedereen die veel achter bijvoorbeeld tv, smartphone, computer, of tablet zit. Zelfs als u geen sterkte nodig heeft, adviseren wij deze coating.

Eyezen
Brillenglazen van Eyezen zijn vooral voor de verte bestemd. Maar onder in het glas zit een klein hulpje dat ervoor zorgt dat de overgang van ver naar dichtbij kijken soepeler verloopt. Het zorgt ervoor dat de ogen minder hoeven te accomoderen. Dat betekent dat u op korte afstand scherp kunt zien doordat de oogspieren aantrekken. De ooglens wordt dan boller en genereert een plussterkte. Eyezenglazen ontlasten deze aantrekkende beweging van de spieren. De glazen zijn bedoeld voor jonge mensen (15-40 jaar) die veel op de korte afstand kijken. Eyezenglazen in combinatie met de Crizal Prevencia geven het beste resultaat voor de ogen met een frisse kijk als gevolg.

Sluit Lees meer
Hooykaas service

Sportglazen

Verbeter uw prestaties met Varilux Sport brillenglazen! Laat uw zicht geen belemmering zijn voor uw sportprestaties. Haal het beste uit uzelf met deze fantastiche kijkoplossing. Hiermee kunt u scherp zien op zowel de verteafstand als de tussen- en leesafstand!
Iedereen ervaart bij het sporten wel eens de lastige gevolgen van het dragen van de verkeerde bril. Bijvoorbeeld als u bij golf wat wilt lezen in uw scoreboekje. Of de bal niet scherp kunt zien met de afslag, of de bal moeilijk kunnen volgen in de lucht. Ook wielrenners kijken dichtbij en ver: tijdens het fietsen de snelheid aflezen, op de navigatie kijken of misschien wel tijdens een kopje koffie op het terras de menukaart willen inzien.
Hikers moeten goed bepalen waar ze hun voet neerzetten. En dat lukt niet met een verkeerde bril.
Voor al deze sporten biedt Varilux Sport een uitkomst en behoren deze problemen tot het verleden! Komt u gerust eens binnen zodat we meer informatie kunnen geven over sporten met de juiste brillenglazen.

Natuurlijk zijn er ook prachtige sportglazen zonder leesgedeelte. Deze zijn te maken in een rondgebogen sportmontuur van het merk Adidas of Rudy Project. Hierdoor zijn de ogen goed beschermd tegen wind, stof en schadelijk uv-licht. Ook is het mogelijk zelfkleurende glazen te kiezen. Deze glazen worden bij veel uv-licht heel donker en naarmate het uv-licht afneemt neemt ook de kleur af. Erg gemakkelijk als u niet meerdere brillen wilt meenemen tijdens uw sportmoment.

Sluit Lees meer

Uitgelicht: tips voor het onderhoud van uw bril

 • Maak ’s avonds uw bril schoon. Huidzuren en -vetten krijgen dan niet de kans om ’s nachts de materialen van glazen en montuur aan te tasten. Vermijdt daarom contact met zuren in het algemeen;
 • Spoel eerst uw bril af met koud/lauw water voordat u hem schoonmaakt. Dus niet met warm/lauw water! Dit kan de coating van de glazen beschadigen;
 • Neem een klein beetje milde handsoap of babyshampoo tussen duim en wijsvinger om de glazen en het montuur mee in te zepen;
 • Spoel vervolgens de bril weer af met koud/lauw water;
 • Voor het afdrogen gebruikt u het beste een schone katoenen theedoek of luier. Deze absorberen het vocht goed;
 • Als er dan nog vetvlekjes op de glazen zitten, verwijdert u deze met het bijgeleverde microvezeldoekje. Dit doekje uitsluitend droog gebruiken;
 • Het microvezeldoekje in een gesloten etui bewaren om vervuiling met bijvoorbeeld zandkorrels te voorkomen. Deze zorgen voor krassen op de glazen!
 • Bescherm uw bril tegen extreem hoge temperaturen, zoals in de sauna of in de zon op het dashboard van uw auto;
 • Leg uw bril nooit op de glazen. Dit kan krassen veroorzaken;
 • Zet uw bril zoveel mogelijk op en af met twee handen;
 • Berg uw bril op in het bijgeleverde etui;


Zit uw bril niet lekker? Laat hem dan door één van onze vakmensen afstellen!

Oogzorg

Bij Hooykaas Opticals kunt u gebruik maken van gespecialiseerde oogzorg, zoals ons ‘Brilgarantieplan’ en ‘Optiek aan Huis’. Wij vertellen u hier graag meer over.