Maatwerk

Contactlenzen

Onze contactlensspecialisten staan voor u klaar om de meest comfortable en veiligste kijkoplossing aan te meten. Maatwerk lenzen zijn er in verschillende materialen te verkrijgen en samen met u zal er bepaald gaan worden welk type lens het meest geschikt is voor uw ogen.

Zachte contactlenzen:

Zeer comfortablel: te verkrijgen in daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Regelmatige controle van de ogen is hier noodzakelijk.

Harde contactlenzen:

De pasvorm alsmede de correctie in de lens is constanter en zijn daardoor meer geschikt voor bepaalde oogsterkte afwijkingen.

Nacht contactlenzen:

Nachtlenzen worden alleen ’s nachts gedragen. … Door de werking van de lens wordt het hoornvlies gedurende de nacht tijdelijk afgevlakt, waardoor er overdag weer goed gezien kan worden zonder lenzen.

Myopie management contactlenzen:

De myopielens is speciaal ontwikkeld voor het beheersen van de groei van het oog. Deze lens heeft een uniek profiel, waarbij het kijken in de verte centraal gecorrigeerd wordt. Om het centrale deel zit een ring. Deze ring zorgt ervoor dat de perifere brandpunten niet achter het netvlies terechtkomen, maar vóór het netvlies. Hierdoor neemt de prikkel van het oog af om naar de verder weg gelegen perifere brandpunten te groeien. Het oog heeft minder de neiging tot groeien waardoor een hoge (-)min sterkte beperkt kan worden.